top of page

 V roce 2011 Diego přijal nabídku Riccarda Lucqueho,

aby mu pomohl otevřít jeho první La Bottegu di Finestru.

Po ní následovaly další čtyři, a u otevření každé

z nich stál Diego a následně se stal ambasadorem kvality

a chuti pro všechny produkty v La Collezione.

Díky Riccardovi objevil části Itálie, do kterých by jinak nezabloudil, třeba jeho rodné Marche, které je plné zajímavých výrobců a farmářů.

Mezitím se ale z naší  Noi Italia stala stabilně rostoucí firma

s velkým potenciálem, která si žádá plnou pozornost

a nasazení obou majitelů a proto se Diego i Gimmi od roku 2018 opět naplno věnují rozvoji, hledání nových dodavatelů

i produktů a dalšímu zlepšování služeb pro své klienty.

 

A měl pravdu!

Noi Italia se od té doby specializuje jen na to nejlepší, co Itálie nabízí a vnímáme to jako nejdůležitější rozhodnutí vůbec.

Zásadní bylo také setkání s Riccardo Lucque, který má dnes restaurace Aromi a La Finestru a síť bister La Bottega. Potkali jsme se den před otevřením jeho první restaurace, a protože i Riccardo nedá na kvalitu dopustit, Noi se stala jeho téměř výhradním dodavatelem surovin z Itálie.

 

V roce 2007 se stal šéfkuchařem Alegry michelinský kuchař Andrea Accordi, jehož požadavky na kvalitu byly někdy až nesplnitelné, ale právě díky němu se Noi Italia posunula zase o dost dál a přidali jsme spoustu nových dodavatelů.

Tehdy jsem se stali hlavním dodavatelem italských surovin pro Four Seasons.

NOI znamená italsky “MY” a za “MY” se skrývá Diego Della Pietra a Gimmi Manganello.

Oba jsme přijeli do České republiky v roce 2000 a už o dva roky později jsme sem začali dovážet italské suroviny.

diego.webp
diego.webp
tomato_web.png
gimmi.webp
gimmi.webp

Začátky byly velmi krušné, trh ještě nebyl připravený na italské speciality a gastronomie se tu teprve rozvíjela. Dováželi jsme proto jen základní produkty pro italské restaurace a pizzerie.

 

Všechno se ale změnilo, když Diego dostal od svého kamaráda tehdejšího šéfkuchaře Allegra ve Four Seasons Vito Mollica radu,

aby se začal soustředit na vysoce kvalitní suroviny

a odlišil se tím tak od ostatních.

pasta_web.png
diego and gimmi.webp
prosciutto_web.png
Diego Gimmi.webp

Příběh o nás.

O

logo_final_white.png
bottom of page