top of page
V roce 2011 Diego přijal nabídku Riccarda Lucqueho,
aby mu pomohl otevřít jeho první La Bottegu di Finestru.
Po ní následovaly další čtyři, a u otevření každé
z nich stál Diego a následně se stal ambasadorem kvality
a chuti pro všechny produkty v La Collezione.
Díky Riccardovi objevil části Itálie, do kterých by jinak nezabloudil, třeba jeho rodné Marche, které je plné zajímavých výrobců a farmářů.
Mezitím se ale z naší Noi Italia stala stabilně rostoucí firma
s velkým potenciálem, která si žádá plnou pozornost
a nasazení obou majitelů a proto se Diego i Gimmi od roku 2018 opět naplno věnují rozvoji, hledání nových dodavatelů
i produktů a dalšímu zlepšování služeb pro své klienty.
A měl pravdu!
Noi Italia se od té doby specializuje jen na to nejlepší, co Itálie nabízí a vnímáme to jako nejdůležitější rozhodnutí vůbec.
Zásadní bylo také setkání s Riccardo Lucque, který má dnes restaurace Aromi a La Finestru a síť bister La Bottega. Potkali jsme se den před otevřením jeho první restaurace, a protože i Riccardo nedá na kvalitu dopustit, Noi se stala jeho téměř výhradním dodavatelem surovin z Itálie.
V roce 2007 se stal šéfkuchařem Alegry michelinský kuchař Andrea Accordi, jehož požadavky na kvalitu byly někdy až nesplnitelné, ale právě díky němu se Noi Italia posunula zase o dost dál a přidali jsme spoustu nových dodavatelů.
Tehdy jsem se stali hlavním dodavatelem italských surovin pro Four Seasons.
NOI znamená italsky “MY” a za “MY” se skrývá Diego Della Pietra a Gimmi Manganello.
Oba jsme přijeli do České republiky v roce 2000 a už o dva roky později jsme sem začali dovážet italské suroviny.
Začátky byly velmi krušné, trh ještě nebyl připravený na italské speciality a gastronomie se tu teprve rozvíjela. Dováželi jsme proto jen základní produkty pro italské restaurace a pizzerie.
Všechno se ale změnilo, když Diego dostal od svého kamaráda tehdejšího šéfkuchaře Allegra ve Four Seasons Vito Mollica radu,
aby se začal soustředit na vysoce kvalitní suroviny
a odlišil se tím tak od ostatních.
Příběh o nás.
O
bottom of page